Tükendi

“İnsanı anlarsak bireyin ve toplumun daha sağlıklı ve anlamlı bir yaşam oluşturmasında yardımcı olabiliriz.”

Türkiye’de psikoloji alanında büyük bir boşluğu dolduran ve öğrenciler için vazgeçilmez bir kaynak olan İnsan ve Davranışı, her çağdaş insanın bilmesi gereken modern psikolojinin temel kavramlarını ilk kez Türk bilim adamlarının katkılarıyla ve Türk toplum yapısının özellikleriyle kaynaştırarak sunuyor.

İlk yayımından bu yana otuz yıl geçmiş olan kitabın gözden geçirilmiş ve geliştirilmiş bu basımına psikolojinin değişik alanlarındaki yeni gelişmeler eklendi.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 608
En / Boy : 16,5 / 23,5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 10.2018
₺264,00
Tükendi

Evlilik, bir çiçekçi dükkânı gibi farklı olanaklar sunar; çiçeklerden nasıl bir buket yaratacağınız size kalmış…

Bir kadının ve bir erkeğin iki farklı öyküsü evlilikte bir araya gelir. Evlenmeden önce aralarındaki ilişkiyi önemseyen, üstüne konuşan, sohbet eden, zaman ve emek veren çiftler, evliliklerinde kendi farklı öykülerinden ‘bizim öykümüz’ dedikleri yeni bir öykü oluşturmayı başarırlar.

Evlendiğinizde, hayatınızın en önemli, en güçlü tanığını seçmiş olursunuz. Bunun bilincinde olmak, önemli bir olgunluk adımıdır. Evlilik öncesinde, müstakbel eşinizle paylaştığınız değerlerin farkında olmak önceliğiniz olmalıdır. Birlikte, ‘birbirinizi yaşamak’ için evleniyorsunuz ve bu evlilikte ikiniz de kendiniz olarak var olmayı yani BİZ olmayı önemsiyorsanız, değerlerinizin uyum içinde olması gerekir.

Evlilik yolculuğuna başlarken biricik sermayeniz olan sevgi, küçülüp yok olabilecek ya da büyüyüp gelişebilecek bir şey. Evet, o hem çok kudretli hem de bir o kadar zarif ve kırılgan. Kurduğunuz ilişkiler ve üstlendiğiniz rollerin farkında olarak onu hakkıyla yaşamanız, yaşatmanız gerekiyor.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 224
En / Boy : 13 / 19
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 3.2018
₺24,00
Tükendi

Çocuğunuz bir kez çocukluk yaşayacak; bu dönemi onunla doya doya yaşayın.

Bir anne, bana yolladığı mektupta şöyle diyor: “Çok yorgun ve sorumlulukların altında ezilmiş hissediyorum. Annem kendi dönemlerinde böyle bir yılgınlık hissetmediklerini, bu kadar sabırsız ve öfkeli olmadıklarını, bizi seyrederken bile yorulduğunu söylüyor.”

Bir başkası da şöyle yazmış: “Otuz yaşında yaklaşık 4,5 ay sonra baba olacak bir baba adayıyım. Bugüne kadar geçen süre içinde baba olacağım düşüncesi üzerinde çok durmadığım için birçok şeyin farkında değildim. Ancak bugün bu düşünce üzerinde ilk adımımı attım ve daha ilk adımımda büyük bir eksik ile yola çıktığımı fark ettim. Bu sanki kutuplara keşfe giden kâşifin yanında soğuktan koruyucu kıyafetlerini almaması gibi bir hisse benziyor.”

Yetişen her yeni kuşakla birlikte, onları yetiştiren anne ve babalardan da beklentiler artıyor. Toplumun gelişmesi için öncelikle ailede demokratik bir yapı kurulması şart. Bunun yolu da, anne ve babaların geçmişten gelen korku kültürü kalıplarından kurtulmaları ve onur eşitliğine inanan sağlıklı gelişmiş bireyler yetiştirmeleri...

Geliştiren Anne-Baba olmak için kendinizi ve çocuğunuzu tanımanız, beklentilerinizi, niyetinizi keşfetmeniz; değerlerinizi ve aile ilişkinizi sağlıklı tutmanız önemli. Bilen, anlayan, seven gözlerle yaşama bakmak kendi elinizde…

Güler yüzlü, sakin, güvenen, hayata, ailesine şükür duygusu içinde bakan bir anne, bir baba olmak çocuklarınıza verebileceğiniz en büyük armağandır. Çocuklar böyle bir armağanı hak ediyorlar.

- Doğan Cüceloğlu


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 192
En / Boy : 13,5 / 19,5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 10.2018
₺34,00
Tükendi

Prof. Ahmet Dervişoğlu ile Sohbetler Bu kitapta, okulu olmayan Akçapınar köyünden bilge bir babanın inancıyla yola çıkarak okumaya başlamış, öğrenci olarak girdiği İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik Fakültesi’nde profesör olmuş, Berkeley’deki Kaliforniya Üniversitesi’nde üç yıl araştırmalar yapmış ve dersler vermiş, sonrasında Türkiye’ye dönüp mezun olduğu fakültede dokuz yıl dekanlık yapmış dostum Ahmet Dervişoğlu’yla sohbet ettim. Ama bu sohbetlerin amacı, Ahmet Dervişoğlu’nun akademik başarılarından çok, değerlerini, yaşama bakış tarzını, insan sevgisini sizlere aktarmaktı. Bugün seksen yaşında olsa da, içindeki çocuğu dipdiri korumayı başarmış, gözleri ışıl ışıl bakan bir insandan öğrenilecek bir şeyler olmalı, diye düşündüm. Sohbetimizde


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 328
En / Boy : 14 / 21
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 4.2016
₺124,00
Tükendi

Afrika kabilelerinden birinde bir bebek doğduğunda kabilenin kadınları hep birlikte ormana çekilir, o bebeğe bir şarkı yaparlarmış. Dikkatle gözlemledikleri bebeğin karakteristik özelliklerini ve gücünü ona anlatan bir şarkı… Sonra, çok sonra bir gün, hayatla başa çıkmakta zorlanıp da kolu kanadı kırılacak
olursa o şarkıyı, yani kendini hatırlasın diye, Afrikalı bebek o şarkıyı dinleyerek büyürmüş… Günün birinde o şarkıyı tekrarlayamayacak kadar kendine inancını yitirdiğinde, onu tanıyan biri ona şarkısını çalarmış ıslıkla. Kendini, gücünü, öz halini hatırlar, kendine gelirmiş…

Doğan Cüceloğlu aramızda bir ıslık gibi dolaşıyor…

Kendi şarkısına gelince…

Annelerimiz yaşarken ayrıca bu şarkıyı duymaya ihtiyacımız yoktur. Annemiz o şarkının ta kendisidir zaten. Ama Cüceloğlu, sadece on yaşındaymış annesi “gitti de gelecek” sandığında… Söyleşimiz boyunca içinde yakaladığı, annesinin bıraktığı boşlukta büyüyen kocaman bir ağıt oldu; kalabalıklar içinde ürkek, mahcup, çekingen bir çocuk…

Kendi çocukluğuna el uzatır gibi uzatıyor şimdi elini bütün çocuklara; o çocukların anne-babaları, öğretmenleri hınca hınç dolduruyorlar seminerlerini. Kitapları baskı üzerine baskı yapıyor. Çünkü Nasrettin Hoca topraklarının çocukları olarak biliyorlar ki damdan düştüklerinde, çarenin hasını kendisi de daha önce damdan düşmüş olan bilir. Hele de damdan düşüp de doğrulan üstüne üstlük bir de doktorsa…

Gizlisiz saklısız anlattı bütün hayatını. Bu kitap, damdan düşen doktoralı bir psikoloğun, düştüğü yerden doğrulurken kendine mırıldandığı şarkısının gözyaşı ve kahkaha dolu öyküsü…

- Canan Dila


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri :
Sayfa Sayısı : 542
En / Boy : 13,5 / 19,5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 11.2018
₺216,00
Tükendi

Doğan Cüceloğlu, İyi Düşün Doğru Karar Ver adlı çok satan eserinden yola çıkarak yepyeni bir bakış açısıyla bu kitabı hazırladı.

Gerçek Özgürlük , yaşamında kendisi olarak var olamayanlara düşünce ve davranışlarıyla dünyayı kucaklamanın yolunu gösteriyor.

Üniversitesi öğrencisi Timur ile emekli profesör Yakup Bey tesadüfen tanışırlar. Yakup Bey, Timur’un gözlerinde duygu, düşünce ve davranışlarıyla yaşamı özgürce kucaklayamayan, özüne ulaşamamış bir gencin iç yalnızlığını ve burukluğunu görür. Timur, o karşılaşmadan sonra Yakup Bey’le yaptığı sohbetlerde bir özgürlük yolculuğuna çıkacaktır.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 328
En / Boy : 13,5 / 19,5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 3.2018
₺48,00
Tükendi

Şikayet yarışçısı olmayan gizli kahramanların öyküsü...

Abartmayan, alçakgönüllü ve hoşgörülü insanlar, kişisel bütünlük içinde yaşama hizmet etmekten mutluluk duyar.

Şikayet yarışçısı olmayan bu insanları duymayız ama toplum dengesini onlar sayesinde korur. Onlar, gizli kahramanlardır. Bu kitap, iki gizli kahramanın yaşam öyküsünü anlatıyor.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri :
Sayfa Sayısı : 222
En / Boy : 13,5 / 19,5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 10.2017
₺92,00
1

Doğan Cüceloğlu Kitapları

Doğan Cüceloğlu'nun Popüler Kitapları

Doğan Cüceloğlu kitapları Türk edebiyat tarihinde hem psikoloji hem de kişisel gelişim alanında önemli bir yere sahiptir. 1938 yılında Mersinde doğmuş sanatçı Türk psikolog ve yazardır. Amerika’da akademisyenlik yaptıktan sonra emekli olan Doğan Cüceloğlu, Türkiye’ye gelerek çeşitli konularda kitaplar yazmıştır. Bu kitaplar içerik bakımından oldukça etkili ve öğretici bilgilerle okurlarını etkilemeyi başarmıştır. Cüceloğlu yazar olarak da Türk halkı tarafından sevilip saygı duyulan bir eğitimci olmuştur. Türk insanının duygu, düşünce ve davranışlarını kitaplarda işleyen Doğan Cüceloğlu en çok okunan kitapları ve içerikleri kısaca şu şekilde açıklanabilir:

  • Damdan Düşen Psikolog: Doğan Cüceloğlu’nun hayatını anlattığı özel bir kitaptır. Doğu ülkelerinden ve kültüründen olan insanların yazar ile empati yapabilmeyi sağlayan kitap, oldukça açık ve anlaşılır bir dille yazılmıştır. Çeşitli farkındalıkların edinebileceği, hayata bakış açılarının değişeceği, Doğan Cüceloğlu eserleri arasında önemli bir yere sahiptir.
  • Savaşçı: Savaşçı kitabı psikoloji dalında eğitim görmüş ve akademisyen olan Arif Beyin İç çatışmalarını konu edinmektedir. Bu çatışmaları çözüme kavuşturmak için önerilen psikolojik yöntemlerin yer aldığı kitap oldukça faydalı kişisel gelişim kitaplarından biridir.

  • İçimizdeki Çocuk: Doğan Cüceloğlu kişisel gelişim kitapları içinde yer alan kitap, içinde yetiştirilen ailenin kişinin duygu, düşünce ve davranışlarına ne denli etkili olduğunu anlatmaktadır.

  • Korku Kültürü: İnsan üzerinde yetiştiği ailenin ve kültürün kişiliği üzerindeki etkisini sohbet havasında etkili bir şekilde anlatıldığı kitaptır. Okurun çocukluğunu gözden geçirmesine olanak sunan kitap Doğan Cüceloğlu en çok okunan kitapları içinde yer almaktadır.

  • İletişim Donanımları: Sağlıklı insan ilişkilerinin nasıl olacağı hakkında bilgi veren Doğan Cüceloğlu kişisel gelişim kitapları arasında yer alan eserdir. Keşke’ siz bir yaşam isteyenlerin okuması gereken bilgilendirici içeriklerle doludur.

  • Onlar Benim Kahramanım: Doğan Cüceloğlu, Gültekin ve Tülay Yazgan’ın hayatının röportaj şeklinde kaleme alındığı bir kitaptır. Üç farklı tema işlenen kitapta hayata dair önemli çıkarımlar yapılmış ve başarmak için engellerin nasıl aşılabileceği hakkında bilgiler verilmiştir.

  • İnsan İnsana: Doğan Cüceloğlu bu kitabında insan ilişkilerinin en önemli aracı olan iletişimin önemini teknik ve uygulama boyutunda ele almıştır. Yazar İnsan İnsana adlı yapıtında iletişim sorunlarını çözmeden doyumlu ve mutlu bir yaşamın sürdürülemeyeceğini ifade etmektedir.

  • Mış Gibi Yetişkinler: Yetişkin çocuk kimdir, nasıl tanınır ve böyle olmasının nedenleri nelerdir? Sorularının cevap bulduğu Doğan Cüceloğlu kitapları içinde yer almaktadır. Yetişkinlerin kendi çocuklarına nasıl zarar verdikleri, Türk kültüründen örneklerle açıklamaktadır.

  • Başarıya Götüren Aile: Doğan Cüceloğlu kitapları içinde akla ilk gelenlerden birisi de Başarıya Götüren Aile ’dir. Çocuk bakımına dair önemli bilgilerin yer aldığı kitap ailelere, ebeveyn olacaklara kaynak niteliğinde önemli bir yeri vardır.

  • Evlenmeden Önce: Evlenmek isteyenlerin okuması gereken evlilik ilişkisine farklı bir açıdan bakılmasını sağlayan Cüceloğlu kitabıdır. Kitapta okurların evlilikleri ile ilgili yolladığı mektuplarda yer almaktadır. Sağlıklı ilişkilerin nasıl yapılacağı hakkında fikir sahibi olmayı sağlayan etkili kitaplardan biridir.

  • İçimizdeki Biz: İnsanın hayat bakış açısını değiştiren, kendi kişiliğini gösteren ve toplum bilincini aşılayan kitaplardan biridir. Cüceloğlu yazar olarak vermek istediği mesajları kitapta açık ve anlaşılır bir şekilde okurları ile paylaşmıştır.

  • Öğretmen Olmak: Doğan Cüceloğlu en güzel kitabı olarak nitelendirilen eserlerden biridir. Toplum için önemli olan öğretmenlerin, öğretmenlik mesleğin kutsallığı hakkında bilgiler veren önemli bir kitaptır. Sohbet niteliğinde yazılan eser içinde Türkiye’nin farklı bölgelerinde görev yapan öğretmenlerin Doğan Cüceloğlu’nun yazdığı mektuplarda yer almaktadır.

  • Var Mısın?: Doğan Cüceloğlu ile Deniz Bayramoğlu’nun sohbet niteliğinde yazmış olduğu kitaptır. Ölümünden kısa bir süre sonra yayınlanan kitap son zamanların çok satan kitaplarından biridir. Kitapta yaşama dair tavsiyeler ve ipuçları yer almaktadır.

Doğan Cüceloğlu Kitap Seti

Doğan Cüceloğlu psikolog, yazar ve akademisyen olarak görev yapmış oldukça ünlü bir bilim insanıdır. Yaşamı boyunca yirmiye yakın kitap yazmış ve yayınlamış olan yazar, çeşitli programlarda televizyonlara da konuk olmuştur. Doğan Cüceloğlu kitapları arasında ön plana çıkmış başyapıt niteliğinde eserleri bulunmaktadır. Türk toplumuna, kişilerin iç dünyasına ve gelecek kuşaklara atıfta bulunduğu kitaplar geniş okuyucu kitlesine ulaşmıştır. Doğan Cüceloğlu kitap seti olarak bir araya getirilen bu eserler bibliyoterapi olarak sıkça başvurulmaktadır.

Farklı yayınevlerinin çıkarmış olduğu Doğan Cüceloğlu kitap seti içerisinde en fazla tercih edilen kitaplar şunlardır:

Kronik Kitap Yayınları

  • İnsan İnsana
  • Geliştiren Anne Baba
  • Gerçek Özgürlük
  • Evlenmeden Önce
  • Var Mısın?

Remzi Kitabevi

  • İçimizdeki Çocuk
  • Onlar Benim Kahramanım
  • İçimizdeki Biz
  • İnsan İnsana
  • Mış Gibi Yetişkinler
  • Mış Gibi Yaşamlar
  • Savaşçı
  • İletişim Donanımları
  • Bir Kadın Bir Ses
  • Geliştiren Anne Baba
  • Gerçek Özgürlük

Doğan Cüceloğlu En Çok Okunan Kitapları

Türk edebiyatına yazmış olduğu psikolojik kitapları ile katkı sağlayan Doğan Cüceloğlu eserleri çok satanlar listesinde ilk sıralarda yer almıştır. Gelecek nesillere ışık tutan kitapları Doğan Cüceloğlu ergenle iletişim, psikoloji ve çocuk gelişimi temalarında yazılmıştır. Kendi alanında oldukça donanımlı olan yazar hem yurt içinde hem de yurt dışında sayısız başarılara imza atmıştır. Türk insanının duygu ve düşüncelerini psikolojik kavramlarla inceleyen yazarın en çok okunan kitapları:

  • Var Mısın?
  • İnsan ve Davranışı
  • İletişim donanımları
  • Geliştiren Anne Baba
  • İçimizdeki Çocuk
  • Gerçek Özgürlük
  • Başarıya Götüren Aile
  • Mış Gibi Yetişkinler
  • İnsan İnsana

Doğan Cüceloğlu Çocuk Gelişimi Kitapları

Doğan Cüceloğlu kitapları içinde çocuk gelişimi konusuna sıkça yer vermiştir. Her çocuk bir potansiyeldir düşüncesinde olan yazar anne babalara birçok konuda bilgi vermektedir. Ailede güvenilen çocuğun güvenen ve sağlıklı bir yetişkin olacağını savunmaktadır. Bu yüzden anne ve babaların davranışlarına, çocuklara yaklaşımlarına özen göstermesini vurgulamaktadır. Ayrıca Doğan Cüceloğlu ergenle iletişim kitapları, çocukların daha sağlıklı ergenlik dönemi geçirmesi bakımından tavsiye edilmektedir. Ailelere korku kültürünü değil sevgi kültürünü öneren yazarın çocuk gelişimi ile ilgili kitapları şe şekilde sıralanabilir:

  • Geliştiren Anne Baba
  • İçimizdeki Çocuk
  • Başarıya Götüren Aile
  • Mış Gibi yetişkinler
  • Yetişkin Çocuklar

Doğan Cüceloğlu Kitap Fiyatları

"Doğan Cüceloğlu'nun kaç kitabı var" sorusu okurlar tarafından merak edilmektedir. Yazmış olduğu kitaplar hem yazıldığı dönemde hem de günümüzde çok satanlar listesinde yer almıştır. Bu kapsamda okurları tarafın Doğan Cüceloğlu eserleri fiyat olarak merak edilmektedir. Kitap fiyatları kitabın yazarı, baskı sayısı, sayfa sayısı, matbaa özelliklerine göre değişmektedir. Kitabı kaleme alan kişi popüler bir kişiliğe sahipse yazdığı kitap, yüksek fiyat aralıklarında satılmaktadır. Kitap fiyatlarında baskı sayısı fiyata şu şekilde etki etmektedir. Bir baskıda ne kadar çok kitap basılırsa maliyet bir o kadar düşecektir. Bu da kitap fiyatının daha düşük olmasına katkı sağlamaktadır. Doğan Cüceloğlu kitapları sırasıyla farklı yayınevlerinden, farklı baskılarda okurlarına sunulmuştur. Bu da fiyat değişikliklerine neden olmuştur.

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı