Eğitim Program Liderliği - Leading Curriculum Development

Eğitim Program Liderliği - Leading Curriculum Development (9786053205012)

0,00
Marka : Jon Wiles

Eğitim programlarının etkinliğinin artırılması okullar, okul yöneticileri ve eğitim liderlerinin eğitim programı geliştirme sürecine katılımı ve liderlikleriyle mümkündür. Türkiye’de program geliştirme çalışmalarının önemli oranda merkezi yönetimce yapılıyor olması program geliştirme sürecine katılımı oldukça kısıtlamaktadır. Ancak son yıllarda hazırlanan eğitim programlarının daha az ayrıntı içeren çerçeve program şeklinde tasarlanması bu sorumluluğu daha çok yerele devretme arayışının bir parçasıdır. Bu durumda eğitim liderleri kendi eğitim programlarını tasarlama, uygulama, değerlendirme ve geliştirme için daha fazla sorumluluk almak durumda kalacaklardır.

Kitap, eğitim programının tasarlanması ve uygulanması süreçlerinde gerekli bilgi ve beceriler örnekler üzerinden uygulayıcılara hitap edecek şekilde hazırlanmış olup eğitim liderlerine veya program liderlerine gerekli bilgileri sunmanın yanında uygulama için pratik öneriler de sunmaktadır. Program felsefesini nasıl oluşturmaları gerektiğini açıklayan teorik destek sunmanın yanında toplantı tasarımı ve yönetimi için gerekli pratik tavsiyeler gibi bilgileri de sunması bakımından eğitim liderlerine katkı sağlayacak potansiyel içermektedir.

“Okul idareciliğini ve eğitim yöneticiliğini bürokratik bir iş olmanın ötesine taşıyarak daha nitelikli bir eğitim ile geleceğimizi kurgulayabileceğimizi hatırda tutarak, okul yönetiminde sınıfların kapı gıcırtısını gidermenin yanında öğrencilerin beyin çarklarının gıcırtısı önemseyen ve katkı getiren bir anlayışa doğru yol almamız gerektiği unutulmamalıdır.”25,0


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri :
Sayfa Sayısı : 188
En / Boy : 17 / 24
Kağıt Cinsi : 1. Hamur
Basım Tarihi : 9.2016

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı