Şiir Dilinde Nasreddin Hoca Hikayeleri
Şiir Dilinde Nasreddin Hoca Hikayeleri

Şiir Dilinde Nasreddin Hoca Hikayeleri (9786051213682)

0,00
Yayinevi : Elips Kitap

Dalda serçe, dağda kurt

Yüreğini bildi yurt

Koskoca göle yoğurt

Çaldı Nasreddin Hoca

 

Aldı gönül pasını

Hem dindirdi yasını

Dünyanın ortasını

Buldu Nasreddin Hoca

Nasreddin Hoca gülen yüzümüz, düşünen beynimizdir. İlim denizinden nasibini alan bu gönül insanının bilgisi, mekteplerde sırrına vâkıf olunacak ilimlerden değildir. Düşünce dünyamıza mizahın mayasını çalan Hoca, çağlar öncesinden bizi şaka yaparken dahi doğrudan ayrılmayan bir medeniyetin yoluna kılavuzlamaktadır.

Nasreddin Hoca fıkralarını şiirleştirme çabaları içinde Orhan Veli Kanık ve Orhan Yorgancı’nın kitaplarının önemi hiç şüphesiz ki görmezden gelinemez. Ancak Kenan Çarboğa’nın bu eseri, söz konusu eserlerin içinde ayrıcalıklı bir yere oturacak ve Nasreddin Hoca fıkralarını şiir diliyle ölümsüzleştirecektir.

Şekil olarak 14’lü hece ölçüsünün ağırlık kazandığı şiirlerin güçlü bir kafiye örgüsü vardır. Türk edebiyatının yaşayan şairleri içinde kafiye örgüsünü bu denli akıcı ve hatasız kullanan şair yok denecek kadar azdır.

Öğretmen ve şair kimlikleriyle bilinen Kenan Çarboğa’nın “Şiir Dilinde Nasreddin Hoca Hikâyeleri” isimli bu eserinin edebiyatseverler tarafından ilgiyle karşılanacağını umut ediyor, Çarboğa’yı Türk edebiyatına yaptığı bu değerli katkı için kutluyorum.

 


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 96
En / Boy : 13,5 / 21,5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 10.2016

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı