Barbarların Avrupa’yı İstilası
Barbarların Avrupa’yı İstilası

Barbarların Avrupa’yı İstilası (9786057635570)

0,00
Yayinevi : Kronik Kitap

Avrupa’nin En Hareketli Dönemi:

Barbar Kavimler Kapıya Dayanıyor…

şanlı roma imparatorluğu’nun gücü ne olmuştur da sarsılmaya başlamıştır? İmparatorluk nasıl yavaş yavaş yenilgiye terk edilmiştir? Barbar kavimlerin bu çöküşteki etkisi nedir? Roma İmparatorluğu ile ne tür ilişkiler kurmuşlardır? İmparatorluk günden güne nasıl Cermenleşmiştir ve söz konusu Cermen tesiri ne boyuttadır? Hunların Avrupa tarihi üzerindeki hayati rolü nedir? Vizigotlar, İtalya’ya ve Galya’ya nasıl yerleşmişlerdir? Anglo-Saksonlar Britanya’yı nasıl fethetmişlerdir? Attila’nın Galya ve İtalya saldırıları nasıl gerçekleşmiştir? Batı’daki Roma egemenliği nasıl çökmüştür? Frankların erken tarihinde ne gibi gelişmeler yaşanmıştır? Lombardların İtalya’yı istilasından sonra neler yaşanmıştır?

Britanya’nın en büyük tarihçilerinden biri olan John B. Bury, tüm bu sorulara akıcı ve sade bir üslupla cevap verirken erken Avrupa tarihine derinlemesine bir ışık tutmaktadır. Milattan sonra üçüncü ve dördüncü yüzyıllarda başlayıp dokuzuncu yüzyıla kadar devam eden kuzey barbarlarının uzun süren göç hareketlerinin genel ve geniş bir manzarasını sunan bu çalışma, Avrupa’ya şimdiki şeklini veren süreci gözler önüne sermektedir. Kısıtlı kaynaklara rağmen Bury, Roma İmparatorluğu’nu parçalayan değişimler silsilesi ile bu çöküşte başat role sahip barbarların etkili saldırılarından Çağdaş Avrupa’nın yapısına kadar uzanan bu sürecin ana hatlarını titizlikle sunmaktadır. Roma’nın son dönemlerini ve imparatorluğun yıkılmasından sonraki dönemini göçebelerin tarafından yazan ilk tarihçi sayılabilecek Bury, toplam on beş seminerden oluşan eserde Roma İmparatorluğu’nun son dönemlerinden başlamakta ve Cermen krallıklarını ve bu krallıkların hukuki, idari sistemleri ve yapılarını tek tek ele almaktadır. Hunlar, Vandallar, Vizigotlar, Franklar, Lombardlar, Alamanlar gibi çok sayıda krallığa ayrı başlıklar hâlinde değinilmektedir.

MÖ üçüncü ilâ dokuzuncu yüzyıla ait barbar göçleri ve saldırıları ile modern Avrupa’nın çerçevesi arasındaki bağlantının kurulmasını sağlayacak Barbarların Avrupa’yı İstilası, erken Avrupa tarihi çalışmak isteyenler için bir başvuru kaynağı…


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 208
En / Boy : 13,5 / 21
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 6.2020

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı