Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 206
En / Boy : 13,5 / 21,5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : .2013
₺85,68

Efsaneler, ölümsüzlük ve beş bin yıllık bir gizemin romanı. Massachusetts’te, Benjamin Finch adıyla doğdu; dokuz yaşında babasıyla birlikte çıktığı uzun bir yolculuğun sonunda, Kahire ve Tel Aviv üzerinden İstanbul’a geldiğinde, adı Eser Büyükdere oldu. Annesini hiç tanımadı, babasını on bir yaşında kaybetti ve onu oğlu gibi seven İstanbullu bir maceraperest tarafından büyütüldü. Durağan, tekdüze ve silik yaşamında tek sıradışı dönemin, sisli anılar arasında kaybolmuş çocukluğu olduğunu düşünürdü. Ama yaşamı boyunca onu izleyen ürpertici ve olağanüstü sırla, kırklı yaşlarını yarılamak üzereyken yüzleşmesi gerekeceğini bilmiyordu. Kaçması gerekiyordu peşindekilerden; kaçması ve gerçeği araması. Artık bir tek şey vardı yapması gereken: Kim olduğunu anlamasında kilit öneme sahip, efsanevi "Alef Kitabı"nı bulmak. "Seni Tılsımlar Korur", insanlık tarihinin en eski dönemlerine ait büyük bir gizemi; beş bin yıldır varlığını koruyan acımasız bir gizli örgütü; yalnızlığı ve yabancılaşmayı; insan hücre yapısı ve DNA üzerinde çok gizli bir çalışmayı yürüten bilim adamlarını; güç ve iktidar mücadelelerini; rüya ve vizyonların bilinmeyen dilini ve yazgısını adım adım izlemek zorunda kalan bir adamın serüvenini fantastik bir örgü içinde anlatan bir roman.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri :
Sayfa Sayısı : 581
En / Boy : 13,5 / 21,5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : .2004
₺213,50
Tükendi

Yaşamının çalkantılarla dolu, fırtınalı bir döneminden geçmekte olan genç bir gazeteci, bir sabah ağır bir uykudan uyanıp kendine geldiğinde, son iki buçuk aya ilişkin hiçbir şey hatırlayamadığını dehşetle fark eder. Gözlerini 11 Mart sabahı açmış, belleğiyse 23 Aralık akşamında takılıp kalmıştır. Aradan geçen süre içinde neler olduğuna ilişkin elindeki tek ipucu, pantolon cebinde bulduğu küçük bir takvim yaprağının üzerine kendi el yazısıyla aceleyle karalanmış, kısa bir nottan ibarettir. Beklemediği bir anda kendini içinde bulduğu bu kâbustan kurtulmak ve belleğindeki derin karanlığa ışık tutabilmek için, ne zaman ve neyi düşünerek yazdığını hatırlamadığı o kısa notta yer alan isimlerin izini sürmekten başka seçeneği yoktur genç adamın. Bu zorlu yolculukta desteğine güveneceği tek insan da, aynı gazetede birlikte çalıştıkları, çocukluk arkadaşı olacaktır. Elde edilecek en küçük ipucunun bile büyük değer taşıdığı araştırma, onları önce ülkenin en büyük şirket gruplarından birinin yöneticilerine, ardından da, Çanakkale’deki bir enerji santrali inşaatı sırasında bulunup, özenle gözlerden saklanmış, binlerce yıl öncesine ait, tapınak benzeri, gizemli ve ürkütücü bir yapıya götürür... Bu roman, Seni Tılsımlar Korur’la başlayan uzun soluklu serüvenin ikinci adımını oluşturuyor.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri :
Sayfa Sayısı : 536
En / Boy : 13,5 / 21,5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : .2007
₺21,78
Tükendi

Bugünü anlamak ve daha iyi bir yarının tasarımını yapmak isteyenlerin yolu, kaçınılmaz olarak tarihin derinliklerinden geçer. Yaşadığımız hayatın bize dışarıdan dayatılan biçimlerini tüm görünümleriyle sorgulamak için bu tarih yolculuğu, olabildiğince gerilerden başlatılmak durumundadır. İnsan türünün bu gezegen üzerinde ilk uygarlık filizlerini oluşturmaya başladığı dönemden günümüze uzanan süreç, “Bugüne nasıl geldik?” sorusuna yanıt arayanlar için çok değerli ipuçları sunar.
Burak Eldem’in, dolu dolu üç kitabı içeren Saklı Tarih üst başlıklı incelemesi, yaklaşık 1700 sayfa boyunca, kadim tarihin derinliklerinden modern döneme dek süregelen uygarlık serüvenini, tüm kırılma noktalarıyla birlikte ele alıyor. Göbeklitepe’den, Mezopotamya ve Eski Mısır’a; Hint kültürünün gizemli derinliklerinden Hellen ve Roma siyasi geleneklerine; tektanrıcılığın dogmatizminden Aydınlanma’nın modern dünyayı biçimlendiren dinamik tarihine dek tüm bu uzun soluklu süreç, Saklı Tarih’te derinlemesine masaya yatırılıyor. Dünü kavramak, bugünü görebilmek ve yarını biçimlendirmek isteyenler için.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 1664
En / Boy : 14,1 / 21,7
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : .2013
₺196,70
Tükendi

Bir yanda Mısır, Sümer ve Hint metinlerinde "varoluşun kaynağı" olarak sunulan, ezeli ve ebedi ilksel deniz; diğer yanda 21. yüzyıl kozmolojisinin Büyük Patlama modelindeki kararsız ve kaotik kuantum denizi. İnsan düşüncesi binlerce yıldır asla azalmayan bir ilgiyle "her şeyin ne zaman ve nasıl başladığını" açıklamanın yollarını ararken, modern bilim de gitgide kadim düşüncenin temel kavramlarıyla daha çok yakınlaşıyor. Ataerkil yapı, sınıflı toplumlar ve organize dinlerin oluşmasından binlerce yıl önce, hiçbir yüksek teknoloji ya da "gizemli bilgiye" gerek duymaksızın, salt özgür insan düşüncesi ve sezgileriyle ulaşılan bir kozmolojiyi yeniden keşfediyoruz: İlk çekirdeğini üzerinde yaşadığımız, havasını soluduğumuz topraklarda oluşturan, dogmatizmi tanımamış bir evren anlayışı bu. Evren bir büyük Yaratıcı’nın iradesiyle yoktan mı var edildi, yoksa bizi kuşatan bu sistem kendini oluşturma ve dönüştürme potansiyelini içinde mi barındırıyor? Yaşam bir "ilahi tasarım" mı, yoksa o dinamik dönüşüm sürecinin evrensel bir ürünü mü? Mısır, Sümer, Minos ve Hint düşüncelerini buluşturan ortak zeminin ardında bir "batık kıta" trajedisi mi var, yoksa söz konusu "yitik halka" çok daha yakınlarda bir yerde mi aranmalı? Göbeklitepe’den Çatalhöyük’e uzanan serüvenin isimsiz kahramanları, kulağımıza hangi unutulmuş hikâyeyi fısıldıyor bugün? Saklı Tarih üçlemesinin bu son kitabında Burak Eldem, evrenin ve yaşamın başlangıcına ilişkin modern kuram ve bulguları kadim ezoterilerin simge ve kavramlarıyla karşılaştırırken, "ana kaynağın" da izlerini sürüyor.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri :
Sayfa Sayısı : 416
En / Boy : 13,5 / 21,5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : .2011
₺49,56
Tükendi
Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 640
En / Boy : 13,5 / 21,5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : .2006
₺91,00
Tükendi
Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri :
Sayfa Sayısı : 607
En / Boy : 13,5 / 21,5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : .2003
₺82,60
1
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı