Kalite Ülkesi
Kalite Ülkesi

Kalite Ülkesi (9786051736600)

0,00

Otostopçunun Galaksi Rehberi’nin mizahı ile 1984’ün karanlığının zekice bir birleşimi!

Dünyanın en büyük şirketi ve en iyi algoritması varken ne ters gidebilir ki?

“Kalite Ülkesi muhteşem bir hiciv. İçinde yaşadığımız dünyanın çarpıklığını gözler önüne sererken, gerçeklerin karşısında ağlamamanız için sizi güldürüyor.”

- Rob Hart, The Warehouse’un yazarı

“Bu kitaptan alacağınız zevk, tamamen toplum olarak başımızın ne kadar belada olduğunu düşündüğünüze bağlı. İyi uykular.”

- Kirkus

Kalite Ülkesi’ne hoş geldiniz! Burası dünyanın en iyi ülkesi. Burada kimin sosyal avantajlardan ve kariyer fırsatlarından faydalanabileceği, evrensel bir seviye sistemine göre belirleniyor. Asla hata yapmayan, dünyanın en büyük ve başarılı şirketi olan Dükkân, siz daha ne istediğinizi bilmeseniz bile sizden önce öğrenip ayağınıza getirebiliyor.

Peter İşsiz, Kalite Kent’te hurdacılık yapar ancak düzgün çalışmayan makineleri hurdaya çevirmeye gönlü el vermez. Bu yüzden istemsizce, ona gönderilen çeşitli robotların lideri olarak bulur kendini. Bir gün Dükkân, Peter’a sahip olmak istemediğinden yüzde yüz emin olduğu bir şey yolladığında, Peter onu iade etmeye karar verir. Tek bir sorun vardır: Ürünü iade etmenin tek yolu, mükemmel algoritmaya sahip Dükkân’ın hatalı olduğuna herkesi inandırmak ve Kalite Ülkesi’nin temellerini oluşturan her şeyin belki de o kadar mükemmel olmadığını ortaya çıkarmaktır.

“Kalite Ülkesi çok komik ama aynı zamanda ürkütücü, yani tam bana göre.”

- Mike Judge, HBO dizisi Silikon Vadisi’nin yaratıcısı

“Kling’in keskin tespitleri ekonomiyi, hukuku, zenofobiyi, ilişkileri, güvenliği ve devleti hedef alıyor. Kalite Ülkesi’nin gerçekliğe ne denli yakın olduğunu muhteşem bir dürüstlükle anlatıyor.”

- Booklist

Mükemmel dünya ya size göre değilse?


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri :
Sayfa Sayısı : 368
En / Boy : 13.5 / 21
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 12.2019

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı