Kuzeydeki Yavru Vatan Kırım
Kuzeydeki Yavru Vatan Kırım

Kuzeydeki Yavru Vatan Kırım (9786058359819)

0,00

Türk Dünyası'nın değerli insanı, aziz dostumuz, kardeşim Kemal Çapraz'ın aramızdan ayrılmasına halen alışmış değilim. Alışmak da zor. Ama Allah'ın emri; insanlar doğacak ve ölecek. Her canlı bunu yaşayacak. Ancak insanlar, yaşarken yaptıkları ile anılacaklar. Arkasında da yaptıkları kalacak.

Rahmetli Kemal kardeşim bir başkaydı. O büyük Türk milletinin sadık evlâdı idi. Bazen canı pahasına, bazen ekmek parasını kaybetmek pahasına Türk'ün yaşadığı her bölgeye kalemi ile uzanmış, ideallerinden asla taviz vermemiştir. Cesur yürek Kemal Çapraz, Türk'ün yaşadığı her yerde, kalemi ile onların yanında oldu! Türklerin yaşadığı haksızlıklara korkmadan, çekinmeden kalemi ile destek verdi. Onlarla ağladı, onlarla güldü. Bu kısa sayılacak şerefli ömründe o kadar çok işler yaptı ki, herhâlde, Türk Dünyası'nda mürekkebi dökülmemiş bölge kalmamıştır.

Kemal Çapraz kardeşim bir başka idi, Kırım Türkleri için. Bir başka idi Kırım, Kemal Çapraz için. Kırım Türkleri sürgünden vatanlarına döndükleri zaman ilk o gelmişti Türkiye'den gazeteci olarak Kırım'a. O zaman tanımıştım Kemal'i... İlk görmüştüm, gözyaşları süzülerek soru soran gazeteciyi... Bir daha hiç ayrılmadı bizden, her zaman bizimle oldu! Zaten Kırım ve Kırım Türkleri için yazdıkları ile hep bizimle olacak, ebediyete kadar!

Türk Dünyası'nın eşsiz evlâdı, sevgili Kemal kardeşim! Bir kez daha sana Allah'tan rahmet diliyorum. Ruhun şad, mekânın cennet olsun!

Mustafa Cemiloğlu


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 254
En / Boy : 13,5 / 21
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 1.2019

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı