Motivasyon ve Duyguyu Anlamak
Motivasyon ve Duyguyu Anlamak

Motivasyon ve Duyguyu Anlamak (9786254067471)

0,00

Davranış oluşumunda motivasyon süreçlerini ve duyguları anlamayı amaçlayan bu kitap, insan davranışının temellerine ilgi duyan, Psikoloji başta olmak üzere sosyal bilimler alanında çalışan profesyonellerin gerek akademide ders kitabı olarak gerekse alanda bir rehber olarak kullanabileceği niteliktedir.

“Davranış nasıl oluşur?”, “İnsanlar ne ister?”, “Motivasyon ve duygunun altında yatan dinamikler nelerdir?” gibi soruları teorik bakış açılarıyla ele alan Johnmarshall Reeve’in yazarı olduğu bu kitap, dört kısımdan oluşmaktadır. Birinci kısımda; fizyolojik, psikolojik ve sosyal “ihtiyaçlar”ın, davranışın oluşum sürecindeki rolü ele alınmaktadır. İkinci kısım, “Bilişler” başlığı altında, motivasyonun bilişsel süreçlerine odaklanmaktadır. “Duygular” başlığı altındaki üçüncü kısım, duygu-davranış ilişkisinde biyolojik, bilişsel ve sosyal perspektiflerden yola çıkarak güdülenmede duyguların rolünü anlamaya çalışmaktadır. “Uygulamaya yönelik İçerikler” başlıklı dördüncü kısımda ise, kitabın bütününde aktarılan yaklaşımların, eklektik bir bakış açısıyla, alan uygulamalarındaki karşılığı ele alınmaktadır.

Her bölüm içerisinde bulunan tartışma alanlarıyla zenginleştirilen kitapta, alana dair güncel görüşlere de yer verilmektedir. Dolayısıyla bu kitap hem öğrencilere hem de eğitim, sağlık, işletme gibi farklı disiplinlerde çalışan uzmanlar için yararlı bir kaynak niteliğindedir.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri :
Sayfa Sayısı : 552
En / Boy : 19.5 / 23.5
Kağıt Cinsi : 1. Hamur
Basım Tarihi : 1.2021

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı