Yaşam Boyu Gelişim ve Uyum Sorunları Psikopatolojiyi Anlamak
Yaşam Boyu Gelişim ve Uyum Sorunları Psikopatolojiyi Anlamak

Yaşam Boyu Gelişim ve Uyum Sorunları Psikopatolojiyi Anlamak (9786254063459)

0,00

Bireyin doğum öncesinden ölümüne kadar geçen yaşam serüveni içerisinde göstermiş olduğu gelişim süreçleri ve bu gelişim süreçlerinde karşılaşılan olası olumsuzluklara bağlı olarak ortaya çıkan davranış ve uyum problemleri bu eserde neden-sonuç perspektifi ve önleme-müdahale yaklaşımları bağlamında ele alınmıştır. Bu anlamda "psikopatoloji" olarak tanımlanan normal dışı davranışın biyolojik, psikolojik ve sosyal faktörler başta olmak üzere ana belirleyicileri, bu eserde disiplinler arası bir yaklaşımla ele alınmıştır.

Elinizdeki eser ile yaşamı; bebeklik, çocukluk, ergenlik, yetişkinlik ve yaşlılık olmak üzere tüm evreleri, bu evrelerin her birinde geçirilen ortak yaşam süreçleri ve olası travmatik durumlar bağlamında ele alarak psikolojik problemlerin ve rahatsızlıkların doğası anlaşılır bir dille ifade edilmeye çalışılmıştır. Bu bağlamda hemen her bölümde kaçınılmaz bir şekilde Psikiyatrik Rahatsızlıkların Tanılaması El Kitabı olarak adlandırılan DSM-5 tanı ölçütlerini tartışmaya yer vermeyecek bir şekilde okuyucunun dikkatine sunarak ilgili problemin doğası, epidemiyolojisi, yaşam süreçleri üzerindeki etkileri ve olası müdahale-tedavi seçenekleri geniş bir perspektiften açıklanmıştır.

Bu yönüyle kitap; özellikle ruh sağlığı uzmanları, Psikoloji, Psikiyatri, Psikolojik Danışmanlık vb. bilim alanındaki uzmanlar ile ilgili lisans ve lisansüstü öğrenciler başta olmak üzere insan davranışına ve uyum sorunlarının doğasına ilgi duyan herkesin istifade edebileceği bir eser niteliği taşımaktadır.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : Ankara
Sayfa Sayısı : 704
En / Boy : 16 / 23.5
Kağıt Cinsi : 1. Hamur
Basım Tarihi : 10.2020

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı