< < Önceki Sayfaya Dön

Tv ve Sinemada Kemal Sunal Güldürüsü

(9789751049568)
0,00
Yayinevi : İnkılap Kitabevi
Fiyat : ₺126,00

Ön Sipariş 03 MART (SALI!) 

Kemal Sunal’ın yüksek lisans tezi olan “TV ve Sinemada Kemal Sunal Güldürüsü”, yalnızca bir sanatçının kendi serüvenini anlattığı bir kitap değil; Türkiye’nin toplumsal değişimini, Yeşilçam’ın dönüşümünü ve güldürünün aydınlatıcı gücünü derinlemesine inceleyen akademik bir çalışma.

Sunal, sinemaya adadığı yirmi beş yılın birikimini bu tezde güldürü türlerinin tarihsel gelişiminden, Türk toplumunun 1970’lerden 1990’lara uzanan sosyo-ekonomik dönüşümüne; kendi filmlerinin ortaya çıkış koşullarından, televizyon çağında şekillenen komedi anlayışına kadar geniş bir alanı titizlikle ele alıyor.

Sanatçı filmlerini; eleştirmenler, akademisyenler, gazeteciler ve meslektaşlarının görüşleriyle birlikte inceleyerek, güldürünün toplumsal işlevi üzerine çok yönlü bir perspektif sunuyor. Bu yönüyle kitap, yalnızca Kemal Sunal sinemasına değil, Türkiye’de güldürünün toplumsal hafızadaki yerine dair kapsamlı bir kaynak niteliği taşıyor.

Genel Yayın Yönetmeni

Gülşen İşeri

Editör

Mustafa Kayalar

Kapak Tasarım

Ekin Başak Akgül

Sayfa Tasarım

Aynur Altınel

Sayfa Sayısı

160

Ebat

13,7x21,5

Tür

Araştırma

Kağıt / İç Baskı

III. Hm Enzo, 52 gr

Cilt / Kapak

Amerikan Bristol 230 gr

Senden duymak istiyoruz!

Bize bu ürün hakkında ne düşündüğünüzü söyleyin. Yaptığımız işte daha iyi olmamıza ve nihayetinde size daha iyi ürünler sunmamıza yardımcı olur.

Yorum Yap