Roman ve Öykü Okumaları 2
Roman ve Öykü Okumaları 2

Roman ve Öykü Okumaları 2 (9786057236265)

0,00
Yayinevi : Loti Kitap


Dr. Korhan Altunyay Roman ve Öykü Okumaları 2 isimli kitabında okuma eylemiyle ilgili geniş bir çerçeve sunuyor. Türk ve dünya edebiyatının nitelikli yapıtlarını psikanaliz postmodernizm toplumcu gerçekçilik öz kurmaca metalepsis ve kronotop gibi kuram ve izlekler bağlamında okuyan yazar roman ve öykülerin sahip olduğu derinliği anlamsal düzeyde gözler önüne sermeye çalışıyor. Bu anlamda kitaptaki denemeler yazarın herhangi bir okuma biçimini merkeze almadığını farklı kuramlardan ve izleklerden yola çıkarak metinlere yaklaştığını göstermesi açısından oldukça önemli.

Kitapta Ahmet Altan Nedim Gürsel Hakan Akdoğan Hilmi Yavuz Oya Baydar Latife Tekin Albert Camus Virginia Woolf Ferit Edgü Hasan Ali Toptaş Orhan Duru Laurence Sterne ve İnci Aral gibi yazarların yapıtları üzerine eleştirel denemeler yer alıyor.

2022 yılında ilki yayımlanan Roman ve Öykü Okumaları 2 olay metinlerinin herkese görünmeyen yanlarının bulunduğunu gösteren nitelikli denemelerden oluşuyor. Kitap olay çerçevesinde yaratılan metinlere yeni bir gözle bakmak isteyenler için çok değerli bir kaynak.


Basım Ayı/Yılı : 2023
Basım Yeri :
Baskı Sayısı :
Sayfa Sayısı : 128
Ağırlık : 128
En / Boy : 13,5 / 19,5
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Cep Boy Durumu : 0

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı